O nama


 

O NAMA

Medius je lokalni trgovinski lanac koji se bavi prodajom robe široke potrošnje kroz veleprodaju i lanac maloprodajnih objekata u regiji Srema. Centrala firme smestena je u Novoj Pazovi ulica Četvrta industrijska 12.

Visoki standardi poslovanja-najsavremenija oprema, ljubazno osoblje,dobar asortiman i povoljne cene postavili su Medius u sam vrh izbora potrošača. Zahvaljujući dobroj poslovnoj politici i organizaciji, Medius važi za zdravu, likvidnu i pouzdanu firmu.

ISTORIJAT

Medius je osnovan septembra 1994. u Novoj Pazovi kao malo, porodično preduzeće. Sa svega 3 zaposlena radnika, u iznajmljenom kancelarijskom prostoru od 30m² i magacinskom od 250m², Medius počinje kao dobavljač osnovnih životnih namirnica malih trgovinskih radnji.

Godina osnivanja Mediusa se takođe vezuje sa početak oporavka države od nezapamćene hiperinflacije koja je ostavila teške posledice na privredu i društvo. Iz tog razloga, Medius počinje sa radom sa veoma ograničenim asortimanom i to pretežno sa osnovnim životnim namirnicama.

Prvi zadaci Mediusa su bili sticanje poverenja kako kod dobavljača tako i kod kupaca. Već krajem prvog meseca poslovanja Medius radi sa 32 trgovačke radnje pretežno sa teritorije Stare i Nove Pazove.

Prvu godinu rada Medius završava sa 76 registrovanih kupaca i asortimanom od 70 artikala. Iz godine u godinu širilo se tržište Mediusa i rastao je broj kupaca iz susednih mesta i to iz Inđije, Pećinaca, Iriga, Rume, Batajnice, Surčina, Jakova, Ugrinovaca i Dobanovaca. Kako se širilo tržište Mediusa , širio se i asortiman koji je zahtevao dodatne skladišne kapacitete, tako da je 1997.godine kupljena parcela od 10.500m², na kojoj je do sada izgrađeno 2850m² poslovno-skladišnog prostora i moderan supermarket od 1200m².

2006.godina se izdvaja kao jedna od najbitnijih godina za dalji i ubrzani razvoj Mediusa . Naime, tada je donesena odluka o prestruktuiranju Mediusovog poslovanja iz klasične veleprodaje ka razvoju sopstvenih maloprodajnih objekata.

Početkom 2007.godine Medius se priključuje trgovačkoj alijansi „CBA Trgovina“, koju je tada sačinjavalo 10 preduzeća koja su imala značajno iskustvo u razvoju maloprodaje i to je pomoglo Mediusu da ubrza sopstveni razvoj maloprodajnih objekata. Prva iskustva Medius stiče kroz objekte manjeg formata. Tačnije, 01.07.2007 otvaraju se dva mini marketa sa nešto više od 100m² u dva veća sela staropazovačke opštine-Vojki i Golubincima. Objekti su opremljeni i tehnološki uređeni u skladu sa visokim evropskim standardima. Visokim nivoom profesionalnosti zaposlenih radnika u novootvorenim maloprodajnim objektima, širok asortiman artikala kao i pristupačne cene, Medius stiče poverenje i simpatije velikog broja potrošača. Otvaranjem nova 2 objekta, zapošljava se novih 17 radnika.

Krajem decembra 2007.godine , Medius otvara svoj prvi savremeni supermarket veličine 550m² u storom centru Stare Pazove. Zapošljava se novih 32 radnika.

Ubrzani razvoj i modernizacija Mediusa, potvrđuje se izgradnjom drugog i najvećeg supermarket veličine 1200m² u industrijskoj zoni Nove Pazove, kad se zapošljava novih 35 radnika, čime ukupan broj zaposlenih dostiže 113.

2010.godine je u samom centru Nove Pazove zakupljen prostor od 270m² i time je Medius otvorio svoj peti objekat. Broj zaposlenih dalje raste i u 2010.godinu iznosi 130.

2011. godine Medius otvara dva supermarketa, svaki po 550m², jedan u Njegoševoj ulici u Staroj Pazovi i jedan u Golubincima.Otvaranjem ovih marketa, zaposleno je još 25 radnika. Broj radnika u Mediusu iznosi 160.

U 2012.godini Medius otvara još dva savremena supermarketa, jedan u Inđiji od 300m² a drugi u Banovcima od 550m². Zaposleno je 30 novih radnika čime ukupan broj zaposlenih iznosi 190.

U 2013. godini Medius širi maloprodajnu mrežu sa otvaranjem još jednog Supermarketa u Vojki od 500m2

U 2014. godini Medius otvara još četiri maloprodajna objekta u Novom Slankamenu 200m2 ,u Starim Banovcima 120m2, u Batajnici 400m2 i Beški 600m2.

U 2015. godini Medius nastavlja sa širenjem maloprodajne mreše i otvara četiri nova maloprodajna objekta u Batajnici naselje Šangaj 200m2,u Novoj Pazovi naselje Blok 9 200m2 i Staroj Pazovi 400m2 kao i visoko-regalno skladište kapaciteta 1000 paletnih mesta.

U 2016. godini Medius planira da otvori savremen pogon za oblikovanje i preradu svežeg mesa kao i da nastavi sa širenjem maloprodajne mreže.

Trenutno Medius-ova maloprodajna mreža broji 25 savremenih objekata u kome je zaposleno oko 400 radnika.

Radi bolje konkurentnosti na tržištu Medius je 2011. godine postao jedan od osnivača Domaćeg Trgovačkog Lanca (DTL) koji pored Medius-a broji još 13 trgovačkih preduzeca sa teritorije Republike Srbije. Smisao udruživanja domaćih preduzeća je jačanje domaće privrede kao i bolje pozicioniranje na tržištu. Više o DTL-u i njegovim članicama možete pogledati na www.dtl.rs/o-nama/

Stalnim investicijama i konstantnim razvojem , zdravom politikom poslovanja, Medius pruža kvalitetnu uslugu koja u potpunosti može da zadovolji potrebe današnjeg potrošača.

Počev od 01.01.2019. Medius prestaje da bude član Domaćeg Trgovačkog Lanca (DTL) i posluje samostalno.